Conformarea cladirilor vechi la noile cerinte ISU

Cine are nevoie de  aviz și autorizație de securitate la incendiu?

In primul rand, nu este nevoie de un aviz de securitate la incendiu, si nici de o autorizație pentru acele cladiri sau spatii care :

  1. Au aria desfasurata mai mica de 600 mp. si au destinatia de comert, de productie sau chiar si de depozitare sau sunt folosite in scopul ingrijirii sanatatii, iar aici putem sa amintim de exemplu dispensarele, policlinicile etc.
  2. Au aria desfasurata mai mica de 200 mp. in cazul cladirilor sau a spatiilor care sunt amenajate in cladiri, care au obiect de activitate alimentația publică, cum ar fi restaurantele, cafenelele, baruri și altele.
  3. Au aria desfasurata mai mica de 600 mp. si sunt folosite cu destinatia de birouri, asigurari, financiar – bancar sau burse sau construite cu destinatia de tip centru de agrement.
  4. Au aria desfășurată mai mică de 600 mp și sunt destinate pentru comert,.
  5. Au ca destinatie structuri de primire turistica, in cazul in care au mai putin de 8 camere și/sau mai putin de 16 locuri de cazare.
  6. Amenajarile sportive care au o capacitate mai mica de 200 de locuri in interior, pe scaune, sau cele din aer liber care au o capacitate mai mica de 1000 de locuri.

Pentru multe dintre destinațiile de mai sus în suprafață desfășurată mai mică de 200mp, dacă se află în spații amenajate în clădiri de locuințe colective atunci nu este necesară obținerea avizului, respectiv autorizației de securitate la incendiu.

Mai putem adauga ca sunt scutite de obtinerea acestor autorizatii si cladirile sau amenajarile temporare pentru spectacole si evenimente, care au capacitatea de 200 de locuri pe scaune, sau care au destinatie comerciala, si au aria desfasurata mai mica de 2500 de metri patrati.

Cladirile sau spatiile amenajate in cladiri pentru parcarea a mai putin de 10 autoturisme, nu au nici ele nevoie de astfel de aviz sau autorizatii, la fel ca si constructiile si amenajarile agrozootehnice, cu o suprafata mai mica de 600 de metri patrati.

Nici macar acele cladiri sau spatii amenajate in cladiri, ce au destinatie pentru cultura nu au nevoie de o asemenea autorizatie, daca aria desfasurata este mai mica de 600 mp.

Unitatile de invatamant care au fost construite inainte de anul 1992, daca nu au fost modificate sau extinse, nu necesita asemenea autorizatii, precum nici spatiile comerciale de la parterul blocurilor de locuit colective, daca nu au suferit modificari intre anii 1992 si 2015, nu au nevoie de autorizatie ISU.

Autorizația ISU este una din cele mai importante autorizații necesare unei afaceri deoarece ea certifică îndeplinirea normelor de securitate în cazuri de urgență.

Subiectul sigurantei la incendiu este alarmant si indeamna la … pereti de structura ai unei cladiri deja vechi si precare?

Antreprenoriat general

ECOTERM SRL este o firma capabila sa realizeze si sa gestioneze instalatii integrate in domeniile civil si industrial, astfel putand fi caracterizata ca un Antreprenor General. ECOTERM

Construcții civile și industriale

ECOTERM SRL este o companie privată, fondată în 2002, operând cu succes pe piața de construcții din România. ECOTERM ofera soluții complexe în domeniul instalațiilor civile și industriale oferind

Contactează-ne