• POMPE DE CALDURĂ

  1. CE SUNT POMPELE DE CĂLDURĂ?

  Pompele de căldură se definesc ca fiind un mecanism care pompează căldură dintr-un mediu în altul. Frigiderul, de exemplu, este o pompă de căldură. Acesta scoate căldura din alimentele introduse în interiorul său și o elimină în mediul extern prin radiatorul montat în spatele lui. Alimentele pierd căldură și se răcesc iar căldura care este eliminată prin radiator încălzește camera.

  Același principiu este folosit și de pompele de căldură care acționează însă, ca un sistem cu dublă facilitate: poate furniza atât căldură cât și frig. Reprezintă totodată o sursă de energie foarte ecologică, deoarece își extrag 75% din energia termică din atmosferă și doar 25% din electricitate.

  2. ROLUL POMPELOR DE CĂLDURĂ

  Ca principiu de bază, o pompă de căldură transferă energia termică dintr-un mediu în altul. Pe modul de încălzire extrage căldura și umezeala din aerul exterior, iar cu ajutorul compresorului, agentul frigorific se încălzește la o temperatură mai ridicată reușind astfel să faciliteze transferul de căldură cu interiorul casei sau producerea de apa caldă menajeră. În perioadele cu temperaturi ridicate, circuitul se inversează.

  2a. CLASIFICAREA POMPELOR DE CĂLDURĂ

  • pompe de căldură "sol-apă" - cu colector orizontal, sondă verticală, sondă Helix, pilon energetic, sau vaporizare directă, la care sursa de căldură este pământul și în sistemul de încălzire se utilizează apa.
  • pompe de căldură "apă-apă" - sursa de căldură este apa din pânza de apă freatică, din lacuri, râuri sau apă de mare și în sistemul de încălzire se utilizează apa.
  • pompe de căldură "aer-apă" - sursa de căldură este aerul exterior sau aerul rezidual și în sistemul de încălzire se utilizează apa.

  2b. BENEFICIILE UTILIZĂRII POMPELOR DE CĂLDURĂ:

  • Sursă ecologică și eficientă de căldură (cu o medie de numai 25% energie electrică, produce 100% energie termică – din care 75% este căldură gratuită din mediu).
  • Produce atât aer rece pentru zilele de vară cât și căldură iarna.
  • Grad ridicat de confort, te scutește de depozitarea lemnelor, alimentarea periodică de combustibil precum și de efortul de mentenanță a acestora.
  • O soluție verde într-un timp în care devenim mai atenți cu amprenta pe care o lăsăm mediului înconjurător.
  • Durată medie de viață sporită, până în 25 de ani, atâta vreme cât montajul și alegerea echipamentului sunt făcute corespunzător.
  • Soluție ideală în zonele cu apă geotermală și ierni temperate.
  • Prepararea apei calde menajere este un punct forte al pompei.
  • Creează un ambient plăcut, distribuind curenții de aer în mod uniform în încăpere, eliminând zonele reci.

  3. ALEGEREA ECOTERM ÎN EXECUȚIA POMPELOR DE CĂLDURĂ

  Cu o experiență foarte vastă în domeniu, compania noastră este capabilă să proiecteze și să pună în funcțiune sisteme de încălzire de ultimă generație. Oferim soluții moderne și economice în ceea ce privește încălzirea oricărui tip de spațiu, astfel vă ajutăm să economisiți energie și să creați un mediu interior plăcut pe tot parcursul anului, respectând în același timp, mediul înconjurător. Proiectarea și punerea în funcțiune a pompelor de căldură va fi realizată întotdeauna de către un personal calificat care va executa lucrarea conform legislației în vigoare și respectând normele de siguranță și calitate.

  Folosim doar furnizori de top și ne caracterizăm ca fiind o companie completă ce oferă soluții la cheie, astfel, în afara pompelor de căldură, serviciile noastre mai includ: proiectare, instalații HVAC, instalații sanitare, instalații de prevenire și stingere a incendiilor, instalații electrice, instalații tehnologice și pot fi realizate atât la nivel civil cât și industrial.

  Solicitați acum o ofertă pentru a stabili ce pachet de servicii se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră. Pentru mai multe informații vă rugăm să folosiți secțiunea de contact.
 • AFLĂ MAI MULTE DESPRE ECOTERM

  Vrei să aflii mai multe informații despre compania Ecoterm? Descarcă prezentarea în format PDF

  ADRESĂ:

  Urziceni: Str. Serelor Nr. 5A

  Piatra Neamț: Str. Strămutați Nr. 17

  București: Bd. Ferdinand I Nr. 58

  EMAIL:

  Urziceni: office.urziceni@ecoterm.ro

  Piatra Neamț: office@ecoterm.ro

  București: office.bucuresti@ecoterm.ro

  FAX:

  Urziceni: +40 243 254 713

  Piatra Neamț: +40 233 214 131

  București: +40 213 210 149

  TELEFON:

  Urziceni: +40 372 727 222

  Piatra Neamț: +40 233 214 121

  București: +40 213 210 126