• INSTALAȚII DE INCENDIU

  1. CE SUNT INSTALAȚIILE DE SEMNALIZARE ȘI PREVENIRE A INCENDIILOR?

  Sistemele de detecție, semnalizare și avertizare incendiu sunt caracterizate ca instalații cu rol de protecție, care au scopul de a detecta și semnaliza în cât mai scurt timp posibil apariția unui posibil incendiu în spațiile protejate, precum și acela de a atenționa personalul, echipele de pompieri și oricare altă categorie de persoane aflate în proximitate care pot ajuta la stingerea incendiului și la diminuarea efectelor acestuia

  2. ROLUL INSTALAȚIILOR DE SEMNALIZARE ȘI PREVENȚIE A INCENDIILOR

  Instalaţiile de semnalizare şi detecţie a incendiilor aferente construcţiilor se stabilesc în funcţie de riscul de incendiu, tipul de clădire, de categoria de importanţă a construcţiilor şi de parametrii ce trebuie supravegheaţi, cum sunt: temperatura din încăpere, fumul, emanaţia de gaze periculoase sau explozive, flacără.

  Instalaţiile de semnalizare si preventie a incendiilor trebuie să asigure:

  • Detectarea incendiilor atât pe căile de circulaţie pentru funcţionarea normală a construcţiilor, cât, mai ales, în spaţiile şi încăperile auxiliare, precum şi în acele încăperi în care incendiul ar putea evolua nestânjenit, fără a fi observat în timp util;
  • Anunţarea incendiului la punctul de supraveghere permanentă, automat şi/sau prin declanşatoare manuale de alarmă şi telefoane de interior, precum şi, după caz, la unitatea de pompieri (serviciu de pompieri);
  • Alarmarea operativă a personalului de serviciu, care trebuie să organizeze şi să asigure prima intervenţie şi evacuarea utilizatorilor în conformitate cu planurile de acţiune stabilite;
  • Avertizarea ocupanţilor (utilizatorilor) din clădire asupra pericolului de incendiu şi transmiterea de instrucţiuni (mesaje) pentru evitarea panicii.

  TIPURI DE INSTALAȚII LIMITARE ȘI STINGERE INCENDII:

  A. Instalații de limitare si stingere a incendiilor cu hidranți interiori

  Aceste instalații au rolul de a asigura intervenția în primă instanță în cazul izbucnirii unui focar de incendiu, în vederea izolării acestuia, împiedicării extinderii acestuia la spațiile invecinate până la sosirea echipajelor de Pompieri, sau stingerea acestora dacă e posibil. Instalațiile de limitare și stingere cu hidranți interiori se execută în baza proiectului vizat de ISU conform normativelor în vigoare. Cutiile de hidranți vor fi echipate conform normativelor în vigoare și semnalizate corespunzător cu lămpi de semnalizare pentru hidranți. Alimentarea hidranților se poate face prin intermediul coloanei umede (coloana este alimentată în permanență la presiunea nominală) atunci când temperatura în spațiul protejat nu scade niciodată sub zero grade si coloana uscată (coloana se va alimenta cu apa prin intermediul unei electrovane doar în caz de nevoie) atunci când temperatura în spațiu protejat poate să scadă sub zero grade. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu hidranți interiori sunt agrementate conform standardelor europene.

  B. Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu hidranți exteriori.

  Aceste instalații au rolul de a asigura stingerea din exteriorul clădirii și oprirea expansiunii incendiului la clădirile invecinate. Execuția acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Se pot folosi două clase de hidranți exteriori. Hidranți exteriori supraterani amplasați deasupra cotei zero a terenului si hidranți subterani amplasați sub cota zero a terenului. Pentru fiecare clasă există mai multe tipuri de hidranți caracterizați prin diametrul nominal, debitul specific tipul și numărul de ieșiri disponibile. Alimentarea retelei de hidranți se face cu țeavă PEHD cu diametrul dat de debitul necesar pe rețeaua de hidranți. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu hidranți exteriori sunt agrementate conform standardelor europene.

  C. Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu sprinklere

  Instalațiile de stingere cu sprinklere pot fi:

  • cu sprinklere cu capul în sus (care au rol de protejare a structurii clădirilor de influența negativă a temperaturilor ridicate în caz de incendiu, asigurându-se răcirea acestora prin pulverizarea apei);
  • cu sprinklere cu capul în jos (care au rol de stingere a incendiului ce se manifestă sub capetele de sprinkler);
  • în sistem "apă-apă" (pentru spațiile în care se asigură tot timpul o temperatura pozitivă);
  • în sistem "apă-aer" (pentru spațiile în care nu se poate asigura tot timpul o temperatură pozitivă).

  Realizarea acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Cuplajele, racordurile și fitingurile utilizate în instalațiile de stingere cu sprinklere sunt de tip "victaulic" ceea ce oferă posibilitatea unui montaj rapid și sigur cu o bună funcționare pe o perioadă de timp îndelungată. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu sprinklere sunt agrementate conform standardelor internaționale.

  D. Instalații de limitare și stingere a incendiilor cu drencere (sprinklere deschise)

  Instalațiile de stingere cu drencere au scopul de a asigura o perdea de apă, fie pentru răcirea unor elemente de clădire (pereți, grinzi, stâlpi, etc.), utilaje, fie pentru separația sau delimitarea unor zone de altele în caz de incendiu, în vederea opririi expansiunii acestuia la alte clădiri sau zone (încăperi) din clădire. Realizarea acestor instalații se face în baza proiectului tehnic avizat ISU și în conformitate cu prevederile normativelor în vigoare. Componentele folosite la execuția instalațiilor de limitare și stingere incendii cu drencere (sprinklere deschise) sunt agrementate conform standardelor europene.

  3. ALEGEREA ECOTERM ÎN EXECUȚIA INSTALAȚIILOR DE SEMNALIZARE ȘI PREVENIRE A INCENDIILOR

  Alegerea unui anumit sistem de detecţie trebuie să se facă încă din faza de proiectare a construcţiei, pe baza unor criterii normative ce au ca scop principal siguranţa utilizatorilor. Prin introducerea sistemului de protecţie împotriva incendiilor, se urmăreşte obţinerea un anumit grad de siguranţă în exploatarea construcţiilor, reducându-se astfel riscul de apariţie a unui incendiu / explozie.

  Compania noastră execută instalații de hidranți montați în interiorul clădirilor cât și în exteriorul acestora. Hidranții de incendiu se amplasează în locuri vizibile și ușor accesibile în caz de incendiu, în funcție de raza lor de acțiune si de necesități. Operațiunile noastre sunt întotdeauna desfășurate de către experți în domeniu, în conformitate cu normele europene, dar și în funcție de criteriile specificate de către producătorul instalației.

  Folosim doar furnizori de top și ne caracterizăm ca fiind o companie completă ce oferă soluții la cheie, astfel, în afara instalațiilor de semnalizare și prevenire a incendiilor, serviciile noastre mai includ: proiectare, instalații HVAC, instalații sanitare, pompe de căldură, instalații electrice, instalații tehnologice și pot fi realizate atât la nivel civil cât și industrial.

  Solicitați acum oferta Ecoterm pentru a stabili ce pachet de servicii se potrivește cel mai bine nevoilor companiei dumneavoastră. Pentru mai multe informații utilizați formularul de contact.
 • AFLĂ MAI MULTE DESPRE ECOTERM

  Vrei să aflii mai multe informații despre compania Ecoterm? Descarcă prezentarea în format PDF

  ADRESĂ:

  Urziceni: Str. Serelor Nr. 5A

  Piatra Neamț: Str. Strămutați Nr. 17

  București: Bd. Ferdinand I Nr. 58

  EMAIL:

  Urziceni: office.urziceni@ecoterm.ro

  Piatra Neamț: office@ecoterm.ro

  București: office.bucuresti@ecoterm.ro

  FAX:

  Urziceni: +40 243 254 713

  Piatra Neamț: +40 233 214 131

  București: +40 213 210 149

  TELEFON:

  Urziceni: +40 372 727 222

  Piatra Neamț: +40 233 214 121

  București: +40 213 210 126